• Imprimeix

Notícia 534 - El projecte RECIPE escollit a ser exposat al 7è Fòrum europeu de Protecció Civil

17/6/22 10.06

El projecte europeu RECIPE (millora del coneixement d'allaus de grans dimensions) coordinat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i que ha comptat amb la participació de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en qualitat de soci juntament amb d'altres 7 entitats europees, ha estat escollit per la Unió Europea per a ser exposat al 7è Fòrum europeu de Protecció Civil Towards faster, greener & smarter emergency management, que se celebrarà a Brussel·les els dies 28 i 29 de juny d'enguany.

El fòrum s'estructura en 4 temes centrals: reforçar la resiliència climàtica, adaptar-nos als nous reptes per a protegir la ciutadania, anar més enllà dels límits geogràfics europeus i posar en comú el coneixement.

La participació de l'ICGC al projecte RECIPE (2020-2021) s'ha centrat principalment en la revisió de patrons i d'escenaris d'alta perillositat per allaus i la seva relació amb el canvi climàtic. En aquest sentit, l'Institut ha identificat, en el període 2006-2021, noves situacions de grans allaus que impliquen perill Fort (4) i Molt Fort (5) segons l'escala europea de perill d'allaus, i que són les que generen avisos a Protecció Civil.

El projecte ha estat seleccionat a partir de la revisió dels darrers projectes de prevenció i preparació de riscos cofinançats per la European Civil Protection Mechanism (UCPM).

Logo del fòrum