• Imprimeix

Notícia 494 - ICGC: suport a la biodiversitat i a la protecció mediambiental

22/11/21 12.50

El 26 d'octubre l'ICGC va ser convidat a explicar la seva experiència en l'ús de dades del satèl·lit d'observació de la Terra Sentinel en el webinar How Copernicus helps Europe's regions to support biodiversity and environmental protection.

La participació de l'Institut es va enfocar en la determinació de les zones afectades pel decaïment de la massa forestal del Parc del Montnegre i el Corredor i la seva evolució des del 2015 fins al 2020 (projecte que porta a terme amb la Diputació de Barcelona, qui aporta treball de camp per a validar els resultats i a més n'és l'usuari final). L'ICGC per a dur a terme aquest projecte, igual que en d'altres en què també treballa, utilitza dades del satèl·lit d'observació de la Terra Sentinel 2 i geoinformació addicional.

En aquest Seminari s'hi van presentar treballs d'altres regions europees realitzats a partir de dades Copernicus com ara: el seguiment de biotips en zones alpines a Àustria, les zones naturals protegides al Regne Unit o la qualitat de l'aire i aerosols a Alemanya.

A aquests Seminaris assisteixen, sota invitació, representants d'administracions regionals i entitats regionals interessades, representats de la Unió Europea, polítics, usuaris públics, etc.

Aquest cicle de Seminaris són organitzats per les regions europees que utilitzen tecnologies espacials (NEREUS), la Comissió Europea i l'Agència Espacial Europea i se centren en la utilització i els beneficis del programa d'observació de la Terra Copernicus i l'agenda del Green Deal.