• Imprimeix

Notícia 493 - L'ICGC és present a les jornades "Innovació i solucions per als tècnics municipals i les ciutats"

22/11/21 7.03

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya participarà en les jornades Innovació i solucions per als tècnics municipals i les ciutats, que es duran a terme en línia el 24-25 de novembre en el marc cim2021, i organitzades pel Col·legi d'Enginyers d'Obres Públiques de Catalunya amb el suport, entre d'altres entitats, de l'ICGC.

Es tracta d'un cicle de conferències, dividides en dos grans blocs, on especialistes de diferents camps oferiran la seva visió i experiències en el camp de la sostenibilitat urbana:

Innovar (24 de novembre). En aquest bloc s'abordarà la sostenibilitat en el desenvolupament de les ciutats i el territori. La conferència que impartirà l'ICGC se centrarà en la geotèrmia per als municipis. En el marc de la transició energètica cal assolir la descarbonització de tots els sectors consumidors d'energia en l'horitzó 2050, entre els quals la demanda tèrmica dels edificis i la indústria. L'ICGC presentarà la geotèrmia com una energia 100% local, renovable i d'alta eficiència, i mostrarà el seu potencial i el seu estat d'implementació a Catalunya. També presentarà la nova App Geo-SIV, recentment publicada per l'ICGC, dissenyada per permetre efectuar avaluacions preliminars de sistemes d'intercanvi geotèrmic en circuit vertical tancat per instal·lacions de calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària de fins a 70 kW (tipus A i B, norma UNE-100715-2014) en el territori de Catalunya.

Solucions innovadores als reptes de la ciutat (25 de novembre). Aquest segon bloc es dividirà en dues sessions: en una, s'analitzarà el concepte de "sostenibilitat i autoefi­­ciència energètica de les ciutats" i, en l'altra, s'abordarà el tema del nou port europeu d'aterratge de cables submarins de fibra òptica a Sant Adrià de Besòs.

En finalitzar es durà a terme una exposició de quatre casos pràctics innovadors:

  • Comunitats locals d'energia.
  • Reconstrucció social postCOVID.
  • L'automatització de processos per a una millor governabilitat.
  • L'aplicació de la tecnologia blockchain als ajuntaments.

Aquest esdeveniment és obert a tots els agents que participen en la gestió municipal (gestors, empreses de serveis, representants polítics).