• Imprimeix

Notícia 488 - L'ICGC participa en la 26a Setmana de la Ciència

8/11/21 14.12

En el marc de la 26a Setmana de la Ciència 2021 (12-21 de novembre), iniciativa coorganitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Generalitat de Catalunya, l'ICGC organitza una sèrie d'activitats relacionades amb la textura de les roques i la sismologia, aquesta darrera coorganitzada amb la col·laboració de l'Observatori Fabra.

Del 10 de novembre al 10 de desembre es podrà visitar, al vestíbul de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida (UdL), l'exposició itinerant Les textures de les roques. Visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya, que de forma molt visual posa en relleu les textures microscòpiques d'una sèrie de roques representatives del subsol de Catalunya. S'han programat, per al 18 de novembre, dues visites guiades adreçades a l'alumnat del Grau d'Enginyeria Agrònoma i d'Enginyeria Forestal de la UdL.

Del 12 de novembre al 3 de desembre s'exposaran al Centre de Suport Territorial Pirineus (ICGC), a Tremp, continguts didàctics sobre les textures de les roques destinats a estudiants d'Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. L'objectiu d'aquesta exhibició, que serà itinerant, és fomentar l'observació de les textures de les roques i facilitar el seu anàlisi i reconeixement.

El 13 de novembre, a l'Alberg de suport a la recerca de Fontmartina del Parc i Reserva de la Biosfera del Montseny, tindrà lloc la Jornada de Sismologia a Fontmartina, que consistirà en dues xerrades: una sobre la sismicitat a Catalunya i una altra sobre l'estació sísmica a Fontmartina. També s’exposaran experiències didàctiques sísmiques i instrumental sísmic professional i material de divulgació divers.

El 14 de novembre se celebrarà la III Jornada de Sismologia a l'Observatori Fabra pensada per difondre aquesta ciència en general i els terratrèmols en particular, emfatitzant les activitats que s'hi duen a terme, les institu­cions que s'hi dediquen i els treballs presentats en el nostre entorn més immediat. Les activitats que s'oferiran seran enfocades a diversos perfils de públic: xerrades de professionals que treballen entorn a la sismologia, activitats dirigides al públic familiar que inclouen jocs, experiments o demostracions, i la visita a l'Observatori Fabra.