• Imprimeix

Notícia 444 - El conseller de Territori i Sostenibilitat visita l'hangar de l'ICGC

3/3/21 6.56

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat les dependències de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, acompanyat del secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i del personal responsable de les operacions aèries de l'ICGC.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat les dependències de l'ICGC a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, acompanyat del secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, del director de l'ICGC, Jaume Massó, i del personal responsable de les operacions aèries de l'ICGC.

Amb l'objectiu d'obtenir informació diversa del territori, l'ICGC disposa d'avions equipats amb càmeres i sensors que capten imatges i dades destinades a l'obtenció i subministrament de productes i de models que faciliten l'anàlisi i el coneixement del nostre territori per a la presa de decisions.

Les càmeres digitals permeten la captació de fotografies amb més de 375 milions de píxels amb l'objectiu de generar ortoimatges del territori i disposar de models estereoscòpics per utilitzar-los en els processos de restitució fotogramètrica.

El sensor lidar de nova adquisició a final de 2020 és capaç de mesurar l'alçada de fins a 2 milions de punts per segon i amb capacitat de penetrar la vegetació. Aquest sensor permetrà la generació de models d'elevació del terreny d'alta precisió, determinar l'estructura de les cobertes boscoses, monitoritzar la costa i confeccionar models de ciutats aptes per a determinar el potencial solar dels edificis.

Els sensors hiperespectrals mesuren més de 200 bandes en l'espectre visible i 32 en l'espectre tèrmic, cosa que permet generar productes de sostenibilitat urbana com ara la determinació de l'illa de calor de les ciutats, la natura de la llum i la contaminació lumínica dels enllumenats urbans i la classificació de les cobertes urbanes.