• Imprimeix

Notícia 421 - Signatura del conveni amb l'Observatori de l'Ebre en matèria de sismologia

7/10/20 14.08

El director de l'Observatori de l'Ebre, David Altadill, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, van signar, el dia 2 d'octubre de 2020, un nou conveni de col·laboració en matèria de sismologia.

En concret, en aquest conveni s'estableixen els pactes per:

  • Col·laborar en el manteniment operatiu de les estacions sísmiques EBR (Ebre), ALCN (Alcanar) i ALCX (Alcalà de Xivert) i facilitar l'intercanvi i la difusió de les dades sísmiques al llarg del període de vigència d'aquest conveni.
  • Digitalitzar sismogrames analògics i butlletins sismològics del fons documental de l'Observatori de l'Ebre.
  • Implementar les plataformes adients a les pàgines web d'ambdues institucions per portar a terme la difusió de la informació objecte d'aquest conveni i d'altres convenis anteriors.

L'objectiu és apropar la informació d'alt valor científic als estudiosos d'aquestes disciplines i preservar el coneixement històric.

L'Observatori de l'Ebre és una institució que té per finalitat la recerca, l'observació i l'estudi en els camps de la relació entre fenòmens solars i terrestres, entre ells, la geofísica.

L'ICGC, del Departament de Territori i Sostenibilitat, té, entre d'altres, l'exercici de les competències de la Generalitat de Catalunya sobre sismologia i cartografia

El director de l'Observatori de l'Ebre, David Altadill, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, van signar, el dia 2 d'octubre de 2020.