• Imprimeix

Notícia 411 - Publicat el primer mapa guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions

6/7/20 10.08

La presentació del primer mapa guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions va tenir lloc divendres, 3 de juliol de 2020, al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes. Hi van participar el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles; la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; el president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Joan Ordi; el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga; l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla; el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó; el conseller de Medi Ambient de la Massana - Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, Sergi Gueimonde; el consol d'Ordino i president del Parc Natural de Sorteny, J. Àngel Mortés; el president del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, Kamel Chibli, i el president de l'Associació d'amics del PNR Pyrénées Ariégeoises, Jean Claude Rivere.

Aquest mapa guia ha estat elaborat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en coordinació amb els altres espais naturals de França i Andorra que integren aquest parc transfronterer (els parcs naturals de la Vall de Sorteny, de les Valls de Comapedrosa i dels Pyrénées Ariégeoises).

El mapa, que parteix de la unificació i integració de la informació cartogràfica dels àmbits territorials de Catalunya, França i Andorra, inclou una breu explicació de cada un dels quatre parcs que conformen el parc transfronterer, la seva localització i extensió, i els seus punts més emblemàtics i característiques singulars.

Aquest document cartogràfic es distribuirà als centres d'informació que es troben en el Parc Pirinenc de les Tres Nacions i en establiments turístics de la zona; a més es farà arribar a l'Agència Catalana de Turisme i al Patronat Ara Lleida perquè el difonguin en fires internacionals de turisme.

Aquesta és una de les primeres accions conjuntes acordades el 2019 pels quatre parcs naturals integrats d'aquest espai transfronterer creat el 2018. L'objectiu és la promoció conjunta del paisatge i del patrimoni natural i cultural d'aquesta àrea, més enllà de les fronteres territorials.