• Imprimeix

Notícia 410 - Nova col·lecció de fotografies de paisatges geològics a la Cartoteca Digital de l'ICGC

30/6/20 8.58

L'ICGC ha publicat una nova col·lecció, dins de la Cartoteca Digital, de fotografies actuals de Jordi Lluís Pi (Barcelona, 1950), preses amb càmera digital, de paisatges geològics de Catalunya; aquestes imatges combinen l'art de la fotografia amb el coneixement de la geologia i aporten una altra manera de mirar el territori.

L'autor és fotògraf de natura, afeccionat a les ciències de la Terra i membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (grup de treball de la Institució Catalana d'Història Natural) i d'institucions compromeses en la protecció de la muntanya com ara la Mountain Wilderness de Catalunya (integrada dins de la Mountain Wilderness Internacional).

Fa uns anys, Jordi Lluís Pi va iniciar un projecte de documentació fotogràfica denominat "Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana" amb la finalitat d'elaborar una base de dades dels llocs d'interès geològic de Catalunya que servís per a la seva difusió, conservació, consulta i posterior edició.

La primera part d'aquest projecte es va materialitzar, a través del Museu de Ciències Naturals de Granollers, en la celebració d'una exposició itinerant de 50 fotografies; aquesta exposició, que mostra paisatges geològics de Catalunya, s'ha exposat en diversos espais culturals, entre els quals, el 2018 a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La Direcció de l'Institut agraeix a Jordi Lluís Pi aquesta donació; aportacions personals com aquesta ens permeten recopilar informació del nostre àmbit d'actuació i contribuir a la difusió de la riquesa geològica de Catalunya.