• Imprimeix

Notícia 376 - El visor de dades delinqüencials ha estat premiat per la Iniciativa Barcelona Open Data

11/12/19 13.06

El visor de dades delinqüencials elaborat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per encàrrec del Departament d'Interior ha estat reconegut per la Iniciativa Barcelona Open Data com un dels millors projectes que facilita l'ús de les dades obertes publicades.

El projecte es va presentar a l'Smart City Expo World Congress el novembre d'enguany on també es presentaren 39 iniciatives de 31 ens públics (#RankingOData). El denominador comú d'aquestes iniciatives és que reutilitzen dades públiques destinades a l'ús de la ciutadania.

Aquest visor mostra la realitat delinqüencial del país i visualitza el treball del dia a dia dels cossos policials. Permet consultar i representar les dades per tipus de delicte, mes i any, i diferents nivells de localització geogràfica.

Es tracta d'un demostrador de la nova tecnologia vector tiles que permet a l'usuari usar la cartografia i les dades de manera interactiva i amigable, tecnologia en la qual es basa ContextMaps, projecte en el qual està treballant l'ICGC i que es focalitza en la generació de cartografia en aquest format i en la creació d'eines perquè l'usuari elabori els seus visors.

Les dades delinqüencials fan referència a dades delictives conegudes per la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, i dades agregades sobre els principals indicadors, elaborats per facilitar la comprensió i la interpretació de les dades.

L'activitat del #RankingOData té com a objectiu donar visibilitat a les iniciatives públiques que treballen amb dades obertes i crear un recopilatori per poder consultar els projectes de referència en reutilització de dades obertes a la ciutadania.