• Imprimeix

Notícia 373 - Donació de material fotogramètric de la família Pros al Museu de l'ICGC

4/12/19 13.53

Els familiars de Liberto Pros Pérez, antic treballador de l'ICGC que va exercir d'operador de fotogrametria, han donat a l'Institut material relacionat amb fotogrametria amb la voluntat que passi a formar part del Museu d'instruments tècnics de la Institució.

El fons donat per la família Pros consta de dos teodolits: un de la casa J. Rosell de Barcelona i un altre de la casa MECOPTA, fabricat a Txecoslovàquia, amb tots els accessoris. Fins ara el Museu no disposava de cap d'aquests dos models.

El fons es complementa amb dos llibres de taules taquimètriques publicats el 1914 i el 1948, una mira estadimètrica, un trípode, una carpeta-llibreta per a fer treballs de camp i una cinta mètrica per a mesures terrestres.

La Direcció de l'Institut agraeix a la família Pros aquesta donació; aportacions personals com aquesta ens permeten recopilar documentació i aparells tècnics del nostre àmbit d'actuació que han quedat obsolets per l'avenç de les tecnologies.

La ràpida i profunda transformació introduïda per l'entorn digital han deixat aquests instruments com a testimonis d'uns processos tecnològics que tot i ser relativament recents ja formen part de la historia de la cartografia.

En breu aquest material es podrà consultar a la Cartoteca digital.