• Imprimeix

Acte inaugural de l’Any Internacional dels Sòls

Dijous, 15 de gener, el director de l'ICGC va participar en l'acte inaugural de l'Any Internacional dels Sòls, que va tenir lloc a Universitat de Lleida, organitzat per la delegació territorial a Catalunya de la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo

23/1/15 17.19

El vicepresident de l'Associació Internacional per a la Conservació del Sòl i l'Aigua, Dr. Ildefons Pla, va pronunciar la conferència inaugural "El repte de l'Any Internacional dels Sòls: de la ciència a la presa de decisions".

El director de l'ICGC va explicar les activitats que l'Institut desenvolupa en l'àmbit del sòl i la seva protecció, posant especial èmfasi en el programa de cartografia de sòls, que constitueix el nucli del Geotreball IV (Mapa de sòls de Catalunya a escala 1:25 000), com a principal estratègia per a generar, emmagatzemar i processar la informació edafològica de Catalunya de forma que pugui ser fàcilment consultada per les administracions i la societat en general.

El president de la Diputació de Lleida, Sr. Joan Reñé, va inaugurar l'exposició itinerant "Els sòls i la biodiversitat forestal" i l'alcalde de Lleida, Dr. Àngel Ros, va descobrir l'estela commemorativa.

També van intervenir el president de la SECS, Dr. Jaume Porta; el coordinador de la Secció de Sòls de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (filial de l'Institut d'Estudis Catalans), Dr. Josep Maria Alcañiz; el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, Dr. Narciso Pastor, i el rector de la UdL, Dr. Roberto Fernández.

Jaume Miranda i Canals
Director

[+info:] Mapa de sòls de Catalunya escala 1:25.000 (Geotreball IV)