• Imprimeix

Notícia 208 - Curs de micromorfologia dels sòls al CST Pirineus

9/10/17 13:27

Del 25 de setembre al 6 d'octubre s'ha celebrat la segona edició de l'Intensive Training Course on Soil Micromorphology, al CST Pirineus.

L'ICGC, mitjançant el Centre de Suport Territorial Pirineus, en el marc del conveni signat amb la Universitat de Lleida en matèria d'edafologia per al coneixement dels sòls, el foment de la formació i la transferència de coneixement, ha col·laborat en l'organització d'aquest curs de temàtica edafològica altament especialitzada.

En el transcurs d'aquesta formació s'han compaginat els continguts teòrics amb les pràctiques amb microscopis per a l'observació de làmines primes. A més s'ha organitzat una sortida al camp per observar diversos aspectes de geologia, dels paisatges-sòls mediterranis, de la gènesi del sòl i de l'arqueologia de la Conca de Tremp.

El curs ha estat impartit per vuit professors i científics de les universitats de Lleida, Gant, Barcelona, Politècnica de Madrid i la Laguna i ha estat organitzat pel Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida i coordinat per la Dra. Rosa Maria Poch del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl d'aquesta Universitat i presidenta de la Comissió Soil Morphology and Micromorphology de la International Union of Soil Sciences.