• Imprimeix

Notícia 209 - Workshop sobre càmeres aèries obliqües

11/10/2017 12:41

Del 9 al 10 d'octubre s'ha celebrat, a la seu de l'ICGC, el segon workshop de l'EuroSDR Oblique aerial cameras dedicat als sensors d'imatge obliqua i al processament de dades.

La trobada ha donat l'oportunitat de reunir a l'Institut els experts i els usuaris de les tecnologies aerotransportades per donar-los a conèixer els darrers desenvolupaments que en el camp de les càmeres aèries obliqües s'estan duent a terme.

Les dades geoespacials generades automàticament a partir d'imatges aèries estan experimentant un impuls molt positiu proporcionat per una creixent qualitat de les imatges digitals aerotransportades, l'evolució i la disponibilitat de sistemes de multicàmera obliqua, les innovacions en algorismes en correlació densa, la segmentació automàtica i els algorismes de classificació.

Les agències de cartografia i cadastre implementen aquests avanços tecnològics per a la generació de nous fluxos de producció que permeten l'ús d'imatges obliqües i models 3D per a una millor mesura del territori.

El workshop ha estat organitzat pel FBK d'Itàlia, l'ITC/Twente University dels Països Baixos, el TU Braunschweig d'Alemanya i l'ICGC de Catalunya.