• Imprimeix

Premis i distincions

2009

 • Concessió a l'ICC del premi per a Les cartes portolanes. La representació medieval d'una mar solcada, en la votació del públic. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 24a Conferència Cartogràfica Internacional a Santiago de Chile el novembre de 2009.

2007

 • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa topogràfic i batimètric de Catalunya 1:450.000, en la categoria de Models en relleu i globus. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 23a Conferència Cartogràfica Internacional a Moscou (Rússia) l'agost de 2007.

2005

 • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa de relleu submarí de Catalunya 1:250.000, en la categoria d'Altres. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 22a Conferència Cartogràfica Internacional a la Corunya (Espanya) el juliol de 2005.
 • Concessió a J. L. Colomer, subdirector general tècnic de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de l'Associació Cartogràfica Internacional com a reconeixement de la seva destacada contribució a la cartografia. Aquesta distinció la va atorgar el Comitè Executiu de la ICA/ACI durant la celebració de la 22a Conferència Cartogràfica Internacional a la Corunya (Espanya) el juliol de 2005.

2003

 • L'octubre de 2003 el govern de la Generalitat de Catalunya va concedir el premi "Narcís Monturiol" al mèrit científic i tecnològic de l'ICC. Aquestes distincions es van crear l'any 1982 per premiar les persones i les entitats que amb la seva tasca han contribuït d'una manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.
 • Concessió a l'ICC del premi per al European-Mediterranean Seismic Hazard Map 1:5.000.000, en la categoria de mapes científics (mapa publicat per l'ICC en col·laboració amb el Swiss Seismological Service, l'Institut Jaume Almera del CSIC, el European Sismological Commission i la International Geological Correlation Program). El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 21a Conferència Cartogràfica Internacional a Durban (Sudàfrica) l'agost de 2003.
 • La Euskal Mendizale Federakundea va atorgar a l'ICC el premi "Amigos del montañismo vasco" per la seva tasca en predicció d'allaus.

2001

 • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa excursionista dels Pirineus 1:50.000. Gavarnie-Ordesa, en la categoria de mapes turístics i d'orientació. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 20a Conferència Cartogràfica Internacional a Beijing (Xina) l'agost de 2001.

2000

 • Concessió a l'ICC del premi "Special Achievement in GIS" atorgat per l'Environmental Systems Research Institute (ESRI) durant la celebració de la 20a Conferència Anual d'Usuaris d'ESRI.
 • Concessió a E. Bosch, Unitat de Geodèsia, del premi "Jordi Viñas i Folch" pel treball d'investigació: "Noves tecnologies per a l'establiment de serveis de correccions diferencials GPS".

1999

 • Concessió a J. Talaya et al., cap de la Unitat de Geodèsia, del premi a la millor comunicació presentada a la sessió Carrier-Phase Positioning & Ambiguity Resolution. Premi atorgat durant la celebració del 12th International Technical Meeting of the Satellite Division de l'Institute of Navigation de Nashville (Tennessee).
 • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de l'Associació Cartogràfica Internacional com a reconeixement de la seva destacada contribució en el món cartogràfic. Concessió atorgada pel Comitè Executiu de la ICA/ACI durant la celebració de l'11a Assemblea General i la 19a Conferència Cartogràfica Internacional, celebrada a Ottawa (Canadà) l'agost de 1999.
 • Concessió a l'ICC d'un premi atorgat pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 19a Conferència Cartogràfica Internacional a Ottawa, Canadà, l'agost de 1999. El premi va ser per a l'Atles Universal, en la categoria d'atles.

1998

 • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, de la Creu del Mèrit Aeronàutic amb distintiu blanc per l'Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial "Esteban Terradas", en reconeixement de la seva llarga trajectòria pel que fa a l'ús i al desenvolupament de sistemes fotogramètrics embarcats i de la teledetecció aèria.

1997

 • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de la Societat Hongaresa de Topografia, Cartografia i Teledetecció, de Budapest, com a reconeixement dels esforços de l'ICC en la cooperació internacional i en l'acostament de relacions amb aquesta Societat amb motiu de la celebració de la 10a Assemblea General i la 17a Conferència Cartogràfica Internacional (ICA/ACI), celebrada a Barcelona el setembre de 1995.
 • Concessió a l'ICC de dos premis atorgats pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 18a Conferència Cartogràfica Internacional a Estocolm. Un dels premis va ser per al Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000, full del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en la categoria de mapes topogràfics, l'altre fou per a la 3a edició del Mapa d'usos del sòl de Catalunya 1:250.000, en la categoria d'altres mapes i publicacions.

1996

 • Concessió a I. Colomina, cap del Servei de Geodèsia de l'ICC, d'una menció honorífica per la tasca realitzada a la Comissió III del grup de treball III/1 de la International Society for Photogrammetry and Remote Sensing (ISPRS) i per la preparació de l'Integrated Sensor Orientation Workshop, celebrat a Barcelona el 1995.
 • Premi atorgat a la Memòria de l'ICC de l'exercici 1995 per la Sindicatura de Comptes de la Generalitat de Catalunya.
 • Concessió a M. Galera del primer Hellen Wallis Award atorgat per la societat britànica IMCOS.
 • Concessió a J. L. Colomer, subdirector general tècnic, i a I. Colomina, cap del Servei de Geodèsia, ambdós de l'ICC, del premi Hansa Luftbild, atorgat per la Societat Alemanya de Fotogrametria i Teledetecció per al millor article publicat a la revista d'aquesta Societat durant l'any 1995. Concretament correspon a l'article "Sistemes fotogramètrics digitals en producció: experiències a l'Institut Cartogràfic de Catalunya", publicat al núm. 1/1995.

1995

 • Primer premi de la convocatòria "Jordi Viñas i Folch", amb el treball "Posicionament cinemàtic per aplicacions mediambientals", per J. Talaya.
 • Concessió a l'ICC de dos premis atorgats pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 17a Conferència Cartogràfica Internacional a Barcelona. Un dels premis va ser per al full de l'Alta Ribagorça de la sèrie Mapa comarcal de Catalunya 1:50.000 en la categoria de mapes topogràfics. L'altre fou atorgat a la República Argentina, concretament a l'Instituto Geográfico Militar (IGM), per la Carta de imagen satelitaria de la República Argentina 1:250.000, Ciudad de Buenos Aires, realitzada per l'IGM, i elaborada i editada per l'ICC, en la categoria de mapes d'imatge.

1994

1993

 • Els membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI), durant la celebració de la 16a Conferència Cartogràfica Internacional celebrada a Colonia, van atorgar a l'ICC un premi al Mapa hipsomètric de Catalunya 1:500.000 en la categoria de mapes temàtics.