• Imprimeix

Cartoteca de Catalunya

Adreça: Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona. Veure mapa.
Correu electrònic: cartoteca@icgc.cat
Telèfon: 93 567 15 00
Horari: de dilluns a divendres de 8:30 a 14:00. Tancat de l'1 al 31 d'agost (ambdós inclosos) i els dies de Nadal i Setmana Santa (si us plau, consulteu-ho en cada cas).
Transport públic proper: metro (L3 - Poble Sec, L3 - Espanya, L1 - Espanya), bus (55, 121, 193) i tren (Estació de Barcelona Sants).

Serveis

La Cartoteca de Catalunya ofereix els següents serveis:

  • Consulta: La consulta de la documentació de la Cartoteca és pública.
  • Servei de préstec: La Cartoteca no té servei de préstec extern.
  • Reproduccions:
    • Qualsevol reproducció de material està subjecta a unes condicions d'ús.
    • Si la imatge que necessiteu es troba a les col·leccions digitals, podeu descarregar-la directament utilitzant la barra de botons superior a les imatges (arxius JPG a 300 ppp), i si no, podeu sol·licitar-la enviant un correu electrònic a cartoteca@icgc.cat indicant el vostre nom i cognoms, telèfon i número de registre del material.
    • Les peticions tant de SOD com de préstec interbibliotecari cal adreçar-les a sod@icgc.cat

Biblioteca

A la biblioteca de la Cartoteca de Catalunya hi podeu trobar llibres antics i moderns relacionats principalment amb temes de producció cartogràfica, història de la cartografia, monografies diverses i una col·lecció molt completa de tot tipus d'atles. Es complementa amb una hemeroteca també relacionada amb aquestes àrees temàtiques.

Conté algunes biblioteques particulars especialment riques en continguts territorials com ara la de Josep M. Puchades (1913-1982) on hi ha inclosa part de la biblioteca del geògraf Pau Vila (1881-1980); la de Gonçal de Reparaz (1901-1982) amb llibres de geografia i història de Catalunya i el Perú; la de Josep M. Domènech, que reuneix un fons exhaustiu molt important de llibres de temàtica de geografia i història de Catalunya, sobretot d'àmbit local; la biblioteca de viatges d'Isidre Carné; la de l'editorial Montblanc; o la biblioteca de l'enginyer Albert Serratosa.

MAGIC Groupe des Carthotécaires

Consulteu tota la informació relacionada amb la 18a conferència LIBER 2012 celebrada a Barcelona.

Actualment, el Groupe des Carthotécaires està adscrit a MAGIC (Map & Geoinformation Curators Group).

Exposicions

"El mapa com a eina de govern: Centenari de la creació dels serveis geogràfic i geològic de la Mancomunitat de Catalunya"

Organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Diputació de Barcelona en els actes de commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

Del 12 de febrer fins a finals de 2015 a la seu de l'ICGC.

Més informació.

Consulteu les exposicions anteriors.

Fulls informatius de la Cartoteca

Consulteu els fulls informatius de la Cartoteca.