• Imprimeix

Notícia 248 - Finalització de l'Itinerari d'Especialització en Gestió de la Geoinformació i Smart Cities del màster oficial UAB-ICGC

2/5/18 7.05

La morfologia de la ciutat, els seus espais verds, el comportament tèrmic, els patrons de creixement de la mobilitat o la gestió de les necessitats energètiques són elements de geoinformació essencials en un escenari de present i futur per analitzar, dissenyar i implementar mesures de mitigació i adaptació.

Sota aquests principis va néixer fa dues edicions en el marc del Màster oficial en Geoinformació (UAB-ICGC) l'Itinerari d'Especialització en Gestió de la Geoinformació i Smart Cities.

Aquest itinerari analitza la generació de valor afegit a la geoinformació en el repte de la sostenibilitat i la resiliència que sobre l'ecosistema urbà comporta els impactes i les afectacions del canvi climàtic i el creixement de les ciutats. Aquesta anàlisi es fa amb metodologies de foment i d'impuls a la creativitat, la innovació i la generació d'idees aplicades a l'àmbit de la geoinformació (Design Thinking) i de la recerca, la identificació de reptes, el prototipatge i el disseny de propostes de productes i serveis.

El 20 d'abril de 2018 va finalitzar l'itinerari amb la presentació de propostes orientades a la crida europea H2020 Visionary and integrated solutions to improve well-being and Health in cities. –Topic description SC5-14-2019.

Aquestes propostes sobre els continguts de gestió i de ciutats intel·ligents les van encarregar empreses i institucions als alumnes com a treball de final de màster, per valor de 12 crèdits europeus, d'acord amb la coordinació prèvia de la UAB i l'ICGC.

Les organitzacions que es van sumar a aquesta iniciativa són: ISARDSAT, les incubades a l'acceleradora que l'Agència Espacial Europea té al Campus UPC de Castelldefels: DARES i HEMAV, i institucions de recerca: Institut de Tècniques Agroalimentàries, Centre de Suport Territorial Pirineus i Ajuntament de Rubí.

Exemples de detecció de punts clau, reptes i prototipus de solucions durant l'itinerari per a la crida H2020.