• Imprimeix

Notícia 244 - L'ICGC cedeix un sismoscopi al Museu dels Volcans d'Olot

23/4/18 7.13

L'ICGC cedeix una còpia del sismoscopi Vicentini perquè s'exposi del 15 de març al 25 de maig de 2018 al Museu dels Volcans de l'Ajuntament d'Olot, en resposta a la iniciativa de l'Institut de Cultura d'Olot.

Aquest aparell de registre sísmic d'inici del segle XX és una reproducció exacta del que es va instal·lar al pati de l'Hospici entre 1907 i 1922, i va ser una de les primeres estacions sísmiques de Catalunya. Dins de la part de l'exposició dedicada a la sismologia, a més del sismoscopi, els visitants poden veure el registre en directe de l'estació sísmica de Beuda.

L'Ajuntament d'Olot organitza aquesta primavera diverses activitats culturals al voltant de la sismologia. La ciutat és especialment sensible a aquest fenomen atès que va ser destruïda per un terratrèmol el 1427.

Aquesta no és la primera col·laboració entre l'ICGC i l'Ajuntament d'Olot: el 1984 Olot va disposar de la segona estació sísmica instal·lada a Catalunya pel llavors recent creat Servei Geològic de Catalunya.

Amb aquesta aportació l'Institut difon la disciplina de la sismologia i també els primers instruments que s'usaven per al seu estudi i enregistrament de dades.