• Imprimeix

Notícia 243 - Exposició "Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia de Catalunya"

20/4/18 15.10

L'ICGC hostatja l'exposició "Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia de Catalunya" des del 19 d'abril fins al 15 de juny de 2018.

Els visitants gaudiran de 50 fotografies, fetes per Jordi Lluís Pi (fotògraf de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura), que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya mostrant la va­rie­­tat cromàtica, de textures i de formes que el conformen. Cada fotografia s'acompanya d'un text divulgatiu que ens descriu la geologia de cada indret, revisat pel geòleg Isaac Camps.

Catalunya té una geologia excepcional i una riquesa de paisatges notable. A l'important diversitat orogràfica se li uneix l'excepcional valor científic de molts paratges. És difícil destacar-ne uns per sobre d'altres, però a tall d'exemple citem el Cap de Creus pel seu valor patrimonial com a registre de processos geològics endògens, el Congost de Mont-rebei pel seu interès tectònic i estratigràfic i el relleu glacial d'Amitges i els Encantats per la seva geomorfologia. Aquests tres indrets són una mostra de la importància paisatgística i científica del nostre país.

L'exposició l'organitza la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura de la Institució Catalana d'Història Natural, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb aquesta iniciativa els ciutadans de Catalunya poden gaudir de la visió dels diferents paisatges que ens envolten i prendre cons­ciència del nostre ric patrimoni natural.

Lloc: Seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya - Parc de Montjuïc – Barcelona
Dies: Del 19.04.2018 al 15.06.2018
Horari: De dilluns a divendres, de 09.00 a 18.00 hores

Les imatges de l'exposició també es poden visualitzar al Geoíndex - Paisatges geològics.