• Imprimeix

Notícia 223 - OpenICGC

21/12/17 13.30

En el XVI Fòrum TIGSIG l'ICGC va anun­ciar la seva iniciativa OpenICGC que fomentarà un nou marc de relació de l'Institut amb el sector GEO català, tant en l'àmbit públic com privat. Aquesta iniciativa s'ha començat a materialitzar amb l'obertura del codi font de les seves aplicacions i APPs.

Obrir el codi font permet que institucions, petites i mitjanes empreses, i ciutadans puguin reutilitzar les nostres aplicacions, investigar com està fet el codi font, reaprofitar-lo i personalitzar-lo per fer els seus propis productes o serveis. També facilita la col·laboració dels usuaris per a la millora de la informació. Permet competir amb grans proveïdors globals i ofereix independència tecnològica. Obrir codi és impuls d'innovació.

L'obertura de codi s'emmarca en el procés de dades obertes de l'Administració de Catalunya en el marc de la Societat del Coneixement que anem construint i que va començar amb l'accés a la informació pública promulgada per la llei de transparència de desembre de 2014. En aquest sentit podeu visitar el repositori de codi obert de la Generalitat de Catalunya.

L'obertura de codi de l'ICGC és un pas estratègic que el situa com a un element dinamitzador de la societat del coneixement. S'organitza­ran noves accions i jornades amb la idea de fer comunitat, dinamitzar el sector i maximitzar l'ús de la geoinformació dins la societat a la qual servim.