• Imprimeix

Notícia 202 - L'ICGC membre de la Copernicus Academy Network

5/9/17 7.32

En el marc del programa COPERNICUS, de la Comissió Europea, els satèl·lits Sentinel d'observació de la Terra permeten als usuaris professionals aprofitar les dades gratuïtes i transformar-les en informació i coneixement. 

Com a part de les activitats d'aprofitament d'aquest programa, la Comissió Europea ha llançat la iniciativa Copernicus Academy Network  que té per objectiu organitzar conferències, sessions de formació, pràctiques i material educatiu i de capacitació per potenciar les habilitats d'investiga­dors, científics i empresaris per utilitzar les dades i la informació de COPERNICUS i treure'n el màxim rendiment. També pretén augmentar l'intercanvi d'idees i bones pràctiques entre els actors europeus de recerca, innovació i explotació per contribuir al desen­volupament de l'ús de dades d'observa­ció de la Terra en general i del programa COPERNICUS en particular, tant per al sector públic com privat. A més, fomenta la col·laboració entre institucions educatives i operadors comercials o empresaris perquè la innovació arribi al mercat i beneficiï els ciutadans.

Arran de la crida feta pel Directorate General for Internal Market, Industry, Entrepreneur­ship and SMEs (small and medium enterprises) de la Comissió Europea per formar part del Copernicus Academy Network l'Institut va enviar la seva sol·licitud per a ser avaluat i el juliol de 2017 va ser acceptat com a membre tècnic organitzador.

Des de 2015 l'ICGC treballa en l'observació de la Terra basada en dades COPERNICUS, i ofereix productes i serveis de valor afegit.

Imatge multitemporal SENTINEL 1 (COPERNICUS) processada a l'ICGC.