• Imprimeix

Notícia 482 - Presentació del projecte ContextMaps

19/10/21 14.26

Avui, 19 d'octubre de 2021, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha presentat l'eina que ha desenvolupat, ContextMaps, dins la Jornada "ContextMaps: Nou referent de cartografia transversal, flexible i fàcil d'usar".

L'acte ha comptat amb la benvinguda de Julià Talaya, subdirector general de Geodèsia i Cartografia de l'ICGC, i la cloenda ha anat a càrrec de Jaume Massó, director de l'Institut. Sergio Anguita, cap d'Àrea d'Innovació i Estratègia Digital, i Isabel Ticó, cap d'Àrea de Cartografia, ambdós membres de l'ICGC, han presentat l'eina.

ContextMaps és el nou referent de cartografia topogràfica transversal de l'ICGC. Basat en tecnologia VectorTiles (inclou també imatge), d'accés ràpid i àgil, i amb nou contingut geogràfic, disposa de serveis i funcionalitats pròpies que permeten generar, personalitzar i publicar cartografia de manera flexible i, alhora, visualitzar i analitzar de forma contínua la informació i el coneixement geogràfic de Catalunya amb la de la resta del món, amb la informació OpenStreetMap, seguint l'esquema OpenMapTiles.

La combinació de les dades vector i els estils genera mapes lleugers per consumir en aplicacions en línia de manera senzilla. A més, el propi usuari defineixi el seu estil per remarcar allò que considera més important. També es pot desancorar el mapa del nord fent rodar els topònims per adaptar-los al nou punt de vista, i mostrar el mapa en perspectiva per millorar-ne la visualització espacial.

Aquesta informació en visor integra fàcilment diversos conjunts de dades referenciades, facilitant la seva interoperabilitat, i combina atributs com ara l'alçada dels edificis amb tecnologia de visualització 3D per mostrar models tridimensionals del territori.

Mostra el contingut i l'estructura de la informació geogràfica i el potencial de la seva tecnologia interactiva i amigable i, al mateix temps, facilita l’ús, dona solucions i visualitzacions ràpides i personalitzades en el món web i les apps.

L'acte, que ha estat virtual, ha comptat amb 215 assistents, amb una elevada presència de tècnics de la Generalitat de Catalunya.